Blackjack pitää pintansa suosikkipelinä

Blackjack on pitkän ajan peliklassikko. Se on kiehtova ja klassinen kokonaisuus onnea ja osaamista. Blackjackissä pelataan jakajaa vastaan riippumatta muiden pelaajien määrästä. Pelin säännöt ovat helppo omaksua, ja tämä ikuinen suosikki löytyykin useista paikoista.Blackjackin juuret ulottuvat pitkän ajan taakse. Jännittävä ja mukaansa tempaava peli kiehtoo sekä pelaajan että katsojan roolissa. Teemasta on tehty jopa elokuva, joka veti teatterit täyteen väkeä.black-jack

Blackjackin yleisidea

Pelaajan tavoite on saada suurempi korttien summa kuin jakajalla. Forbesin mukaan peli perustuukin todennäköisyyksiin enemmän kuin monet muut.On tärkeää, ettei korttien summassa ylity luku 21. Jakaja jakaa pelaajille kaksi korttia, minkä jälkeen pelaaja voi itse päättää, haluaako nostaa lisäkortteja vai ei.Kun kaikki pelaajat ovat valmiita, jakaja näyttää oman kätensä. Pelaajien kortteja verrataan jakajan kortteihin. Luku 21 on tärkeä, sillä kaikki pelaajat, joiden korttien summa ylittää tämän luvun, häviävät pelin automaattisesti. Jos jakajan korttien summa ylittää luvun 21, pelaaja voittaa automaattisesti. Tilanteessa, jossa sekä pelaajat että jakaja pysyvät summan 21 alapuolella, suuremman korttien summan saavuttanut voittaa.Jos pelaajalla ja jakajalla on tasapelitilanne, pelaaja saa panoksensa takaisin. Mikäli saat jo pelin alkuvaiheessa kahdella kortilla summan 21, on käteesi muodostunut pelin nimikkoyhdistelmä eli Blackjack. Voitat sillä erikoisvoiton, joka maksetaan sille soveltuvilla säännöillä. Blackjack on helppo ja mukava peli. Sen aloittamiseen voi saada hyviä tarjouksia.

Korttien arvot Blackjackissa

Blackjackissä korttien arvot vaihtelevat. Numerokorteilla on sen lukua vastaavat pistearvot kahdesta kymmeneen. Kuvakortit ovat kaikki 10 pisteen arvoisia, ja ässä voi edustaa joko yhtä pistettä tai 11 pistettä. Jakaja tulkitsee ässän aina pelaajan kannalta edullisemmaksi arvoksi. Korttien mailla ei ole Blackjackissä väliä.

Blackjackissä yleisesti käytetyt termit

Jos kaksi ensimmäistä korttia ei tuottanut miellyttävää tulosta, voit suorittaa myös siirtoja.

  • Jakaminen eli split: jakamisessa kaksi korttiasi jaetaan kahdeksi yksilölliseksi kädeksi, ja niitä molempia täydennetään automaattisesti yhdellä lisäkortilla. Seuraavaksi pääset toteuttamaan mitä tahansa siirroista molempiin käsiisi.
  • Tuplaus eli double: tuplauksessa panoksesi tuplaantuu, ja saat yhden kortin käteesi lisää. Tämä on lopullinen kätesi, johon et voi enää ottaa käteen lisäkortteja.
  • Antautuminen eli surrender: antautumisessa jäät pelistä pois ja saat puolet panoksestasi takaisin. Tämä vaihtoehto ei ole käytössä kaikilla kasinoilla.
  • Lisäkortin pyytäminen eli hit: Saat lisäkortin käteesi, kun klikkaat Anna-painiketta. Lisäkortteja voit ottaa niin monta kuin haluat.
  • Korttien vastaanottamisen lopetus eli stand: kun jäät, annat vuoron jakajalle, sillä olet jo tyytyväinen käteesi.

Prof. Enos Pfannerstill Sr.